
Bahan- bahan:
- 2 ikat pucuk paku (disiangi tapi ambil bahagian yg muda saja), rebus tambahkan sedikit garam dalam air rebusan.
- 1 buah kelapa yang agak kecil ( kerok kulitnya lalu diparut)
Bahan- bahan yang tumbuk halus:
- 5 biji cili merah
- 1 biji bawang merah besar( )
- 1 sdm makan belacan/Terasi yg digoreng terlebih dahulu
- 1 sdm udang kering
Bahan- bahan lain:
- Garam
- Gula
- Perasan limau ( dalam 6-7biji)
Cara membuat:
- Rebus Pucuk Paku hingga matang.
- Campurkan Pucuk Paku dengan Bumbu Halus serta bahan lainnya. kemudian Aduk Rata. Siap dihidangkan.
loading...
Tag :
Masakan Khas Daerah,
Menu Sehat
0 Komentar untuk "Resep Kerabu Pucuk Paku"